Головне

Фартовий Львів і "нефартовий" Донецьк

23.10.2009 14:53 384 0
Фартовий Львів і "нефартовий" Донецьк

Менше ніж за місяць національна збірна України проведе матчі плей-офф до ЧС-2010 року з командою Греції. Перша гра відбудеться у Греції 14 листопада. Наші суперники навіть вже визначили місце проведення цієї гри - Афіни.

Місце зустрічі команд в Україні стане відоме на наступному тижні, після засідання Виконкому Федерації футболу України та рекомендацій тренерського штабу збірної України на чолі з Олексієм Михайличенком.

Серед претендентів на проведення цієї гри залишилися Львів та Донецьк і, теоретично, Київ.

Харків вибув з перегонів, оскільки готує до здачі стадіон "Металіст", а Дніпропетровськ, після гри Україна - Англія, швидше за все, побачить поєдинки синьо-жовтих лише по каналу ТРК "Україна".

Що стосується комфорту і взагалі суто футбольних переваг, то, звичайно, "Донбас Арена" в Україні поза конкуренцією. Там і 50 тисяч глядачів і решта благ цивілізації.

У Львова є стадіон "Україна" - споруда радянських часів, яку реконструювали лише у вигляді пластикових сидінь. А прес-центр стадіону може вмістити журналістів з 20 та й то, якщо вони будуть заходити туди по черзі. Єдина перевага - шалена підтримка уболівальників.

Дехто намагається на перший план висунути поняття фартовості того чи іншого міста, протиставляючи Львів Донецьку.

У цьому  випадку фартовість - дуже відносна.

У Львові збірна України провела 5 матчів і у всіх отримала перемоги. У Донецьку синьо-жовті грали лише одного, програвши (0:2) у товариській грі румунам.

Щоправда, зважаючи на "любов" президента ФФУ до власника "Шахтаря" Ріната Ахметова, можна очікувати, що гра Україна - Греція пройде у Києві на стадіоні "Динамо"... Пояснення цьому може бути одне - Михайличенко буде проти дальнього переїзду після прильоту з Греції.

Матчі збірної України у Львові:

Україна - Білорусь - 1:0 (2008)

Україна - Польща - 1:0 (2008)

Україна - Грузія - 2:0 (2006)

Україна - Вірменія - 4:3 (2003)

Україна - Вірменія - 3:0 (2002).

Коментарі ()