Головне

Міністерство Луценка обіцяє Євро без хуліганів

21.10.2009 15:54 335 0
МВС практично завершило роботу над розробкою Єдиної інформаційної бази даних осіб, що скоїли правопорушення під час футбольних матчів.

Як повідомляє інформаційний центр "Україна - 2012" із посиланням на МВС на сьогодні у цій базі зареєстровано понад 700 футбольних хуліганів.

Як не дивно, найбільшу загрозу підчас ігор створюють не місцеві уболівальники, а іноземні футбольні фанати. Тож, заради вдалого проведення Євро-2012, упродовж років, що передуватимуть чемпіонату, їх також будуть реєструвати. А власне під час футбольного форуму 2012 року прохід цих осіб на українські стадіони буде обмежено. Також правоохоронні органи України здійснюватимуть обмін інформацією з поліціями інших країн-учасниць щодо осіб, які потенційно можуть зіпсувати футбольне свято іншим.

На сьогодні кожна країна - член Європейського Союзу має Національний пункт футбольної поліції (NFIP), який уповноважений надавати іноземним правоохоронцям інформацію, яка може упередити правопорушення під час футбольних змагань міжнародного рівня.

Спеціальна лабораторія, що діє при Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, наразі вивчає європейський досвід роботи Національних центрів боротьби з футбольним хуліганством. Ці дослідження ознайомлять українських правоохоронців з досвідом їхніх колег, а також допоможуть знайти оптимальний шлях інтеграції України до європейських систем обміну інформацією про футбольних правопорушників.

Створення у МВС бази даних футбольних хуліганів та співпраця із закордонними колегами за системою NFIP дозволять упередити більшість правопорушень на українських стадіонах під час матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Коментарі ()