Головне

Донецьк готує гарантії для УЄФА по будівництву аеропорту

20.10.2009 18:16 301 0

Донецька міська влада готує гарантії для УЄФА з остаточними термінами реконструкції Донецького аеропорту.

Про це донецький міський голова Олександр Лук'янченко заявив на прес-конференції у Донецьку, пише altcom.ua.

"Ми тут пов'язані технічною документацією, яку має передати хорватська фірма. Проплати, які повинні були бути з боку міста, з боку обласної ради, зроблені проектувальникам в обсязі 30 мільйонів гривень. І ми чекаємо, що буде узгоджений графік видачі документації і в згідно графіка видачі документації розпочнеться будівництво терміналу", - сказав Донецький міський голова.

Він також зазначив, що є питання, які знаходяться в компетенції Міністерства транспорту і зв'язку - це будівництво перону для повітряних суден і будівництво висотного пункту управління польотами.

Донецький градоначальник сподівається, що ці питання будуть розглянуті на виїзному засіданні оргкомітету з підготовки до Євро-2012, яке відбудеться у Львові 22 жовтня.

При цьому він відзначив, що на даному етапі існує відставання по злітно-посадковій смузі через відсутність фінансування.

"Залишилося близько 9 тисяч квадратних метрів злітної смуги, вона буде завершена вже в цьому році. Тут вже встановлюється освітлювальне обладнання. Змонтовано понад 60 вогнів. Цього року ми також плануємо зробити частину магістральної стерновій доріжки", - пояснив Євген Куменко - головний інженер ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком".

Коментарі ()