Головне

Українських журналістів не випустили з Андорри

15.10.2009 13:41 448 0

Прикордонники не пропустили до Іспанії та змусили залишитися в Андоррі кількох українських журналістів, яких не попередили про місцеві митні правила.

Під час перетину кордону Андорри та Іспанії прикордонники не пропустили кількох українських журналістів які їхали з матчу Андорра - Україна.

Прикордонники зупинили автобус із журналістами, що прямував до Барселони. Звідти вони мали вилетіти до Києва. Під час проведення огляду речей журналістів виявилося, що вони не мають права на провезення телевізійної апаратури. Телевізійники мали задекларувати свої камери, коли їхали на матч із Іспанії, і тоді проблем би не було. Втім, їх про це ніхто не попередив.

Автобус так і не пропустили, і після цього він поїхав до Франції, щоб звідти попрямувати в Барселону. Там на журналістів вже чекав літак із футболістами української збірної.

Втім, не доїхавши до французького кордону, журналісти повернулися. В результаті переговорів з іспанськими митниками, в яких взяли участь керівники групи, організатори поїздки та віце-консули українського посольства, було прийнято рішення залишити операторів з апаратурою ночувати в андоррській столиці та на наступний день вирішити митні проблеми. Інші журналісти попрямували до Барселони.

Внаслідок цього команда та журналісти вилетіли до Києва із двогодинним запізненням.

ТСН

Коментарі ()