Головне

Штоєр: Українці позмагаються за медалі у Ванкувері

15.10.2009 11:53 501 0
Штоєр: Українці позмагаються за медалі у Ванкувері

Інго Штоєр вважає, що  Тетяна  Волосожар та Станіслав Морозов зможуть позмагатися за олімпійські медалі на Олімпіаді у Ванкувері.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Чемпіонат.Ру".

"Основні претенденти на золото - Альона Савченко й Робін Шовкови. Їхні конкуренти - три китайські пари, дві російські і Таня зі Стасом. Канадців і американців я б не став зараховувати до фаворитів. Думаю, медалі будуть розподілені між Німеччиною, Росією, Китаєм і Україною, тобто за три місця на п'єдесталі будуть боротися відразу сім пар", - заявив тренер українців.

"Так, моя перша пара - дворазові чемпіони світу. Таня й Станіслав також сильний дует, і вони зможуть дотягтися до Альони і Робіна, якщо досягнуть стабільності в технічному плані",- додав він.

На питання, чому Волосожар-Морозов лишили в цьому сезоні стару довільну програму, тренер сказав, що це було його рішення, із яким погодилися спортсмени.

"Так, Таня зі Стасом хотіли нову довільну, і вона вже була поставлена. Але коли вони вкатували програму на тренуваннях, різниця в рівні їхнього катання стала помітніша. Кожну нову програму я роблю складнішою за попередню, і для Стаса вона виявилася занадто складною", - зазначив Штоєр.

"Цей сезон - олімпійський, тому я, як тренер, прийняв рішення залишити стару довільну програму, яка підходить їм обом. Будемо працювати над окремими елементами, що дозволять Тані та Стасу бути більш конкурентноздатними в боротьбі за медалі", - пояснив тренер.

Він відзначив, що за минулий рік пара сильно додала в катанні і йому не хотілося повертатися назад.

"У нас немає на це часу. Ми вирішили удосконалювати майстерність у техніці й хореографії. Я сказав фігуристам, що якщо вони принципово хочуть нову програму, то ми будемо її катати, але я також постарався пояснити, чому вважаю потрібним залишити "Перл Харбор" ще на один сезон. І вони мене зрозуміли. Чесно кажучи, на місці спортсмена я сам скоріше настояв би на новій програмі, але... у мене є дар переконання! І я упевнений, що це рішення правильне", - запевнив Штоєр.


Щодо програм чемпіонів світу Савченко та Шолкови, то тренер повідомив, що для короткої програми вони вибрали фортепіано, тому що домінантною я хотів зробити довільну.

"Я шукав щось особливе, олімпійське, у виборі чого можна було не сумніватися. Ми хотіли вибрати таку композицію, яка сподобалася б усім і підійшла б саме для цього сезону. Композитор Андре Рьє, з яким ми працюємо вже більше року, запропонував взяти You'll Never Walk Alone. Уже по одній тільки назві я зрозумів, що це про нас", - заявив тренер.

"Останні роки ми разом працювали і разом протистояли всім труднощам. Ця музика для нас дуже символічна. Я сам нарізав музику і минулого місяця їздив у Маастріхт до Рьє, де ця композиція була виконана оркестром спеціально для нашої програми", - повідомив Штоєр.

Тренер запевнив, що в нього "абсолютно однаковий підхід до всіх його пар.

"Правда, із кожною парою я працюю окремо, тому вони дуже рідко зустрічаються на льоду. Але в той же час ніяких секретів один від одного немає: кожний може спостерігати, що саме відбувається на льоду і чим вони будуть займатися на наступному тренуванні. Я маю на увазі, якщо сьогодні я треную з Альоною і Робіним деталі короткої програми, то і дві інші пари будуть працювати над короткою на своїх тренуваннях.

Інтерв'ю Штоєра було взяте для сайту "Чемпіонат.Ру". Автор Світлана Векличева. Повна версія викладена на форумі сайту www.skating.com.ua/

Коментарі ()