Головне

Легендарний гірськолижник завершив кар'єру

14.10.2009 14:24 179 0
Чемпіон світу і переможець Олімпійських ігор австрійський гірськолижник Херманн Майєр оголосив про свій відхід з великого спорту.

Про це повідомляє Ліга за посиланням на "Євроспорт".

Майєр дебютував на найвищому рівні у 23 роки та виграв 54 перегони Кубку світу. Завдяки цим успіхам він став найуспішнішим гірськолижником в історії після легендарного шведа Інгемара Стенмарка. На рахунку австрійця - чотири перемоги у загальному заліку Кубку світу, три золоті медалі чемпіонатів світу і два золота Олімпійських ігор в Нагано.

Своєю славою Майєр зобов'язаний не тільки перемогам, але й своєму поверненню до перегонів після страшної аварії в серпні 2001 року. Австрієць після зіткнення його мотоцикла з автомобілем цілком міг втратити частину ноги, однак замість ампутації поголився на складну відновлювальну операцію.

Майєр повернувся і на туринської Олімпіаді зумів взяти срібло в супергіганті і бронзу у гігантському слаломі.

У березні гірськолижник пошкодив коліно. Він продовжив тренування і мав повернутися до боїв за Кубок світу в кінці листопада. Але все сталося зовсім інакше.

"Я завершую свою змагальну кар'єру. Як і всі подібні рішення, це прийшло само по собі, спонтанно", - підсумував австрієць.

Коментарі ()