Головне

У Харкові прискорили будівництво метро

14.10.2009 13:40 304 0
За результатами останнього тижня обсяг виконаних робіт на станції "Олексіївська" харківського метро збільшився в кілька разів. Виконану роботу інспектував штаб із будівництва на чолі з мером Харкова Михайлом Добкіним.

Подовження підземки є одним із завдань з підготовки цього міста до Євро-2012, адже саме цей вид транспорту позбавлений впливу автомобільних заторів, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Основним завданням міста є створення повноцінної розгалуженої системи метро зі станціями в усіх основних місцях, передбачених планом мобільності.

Станція метро "Олексіївська" з'єднає студентське містечко, де розташована переважна більшість гуртожитків вищих навчальних закладів, з іншими важливими об'єктами Євро-2012, зокрема зі стадіоном "Металіст", який розташований біля станції "Спортивна". Як відомо, місцеві організатори чемпіонату передбачають, що під час Євро-2012 частина вболівальників буде проживати в студмістечку, тож ця станція метро необхідна.

На "Олексіївській" вже укладено рейкове полотно. Майже готовий перехід, який з'єднає дві частини метро. На поверхні перекладають комунікації, готують дорожнє покриття до асфальтування, закінчують роботи на виході зі станції. Будівельники відновлюють проїжджу частину вулиці Ахсарова, яка була перекрита в зв'язку з будівництвом станції "Олексіївська". Михайло Добкін запевнив, що максимум у кінці поточного - на початку наступного тижня дорога буде відкрита. На цю мету держава виділяє 3,8 млн. грн.

Нагадаємо, частину прибутків Нацбанку буде спрямовано на будівництво метро в Харкові та інших містах відповідно до закону про фінансування Євро-2012, який підписав Володимир Литвин.

Коментарі ()