Головне

МВС готується до біотерактів на Євро-2012

12.10.2009 15:53 268 0
МВС України готується до біотерактів під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Ця тема стала основною на третьому Міжнародному круглому столі з питань протидії біотероризму, організованому Інтерполом у Варшаві.

Проведення таких міжнародних зустрічей набуває особливої ваги в контексті підготовки України до проведення європейського футбольного форуму у 2012 році, - зазначає прес-служба МВС України.

Окрім української делегації в зазначеному заході взяли участь керівники правоохоронних органів Білорусі, Чеської Республіки, Фінляндії, Польщі, Словаччини, а також представники  численних  міжнародних організацій (СНД, Європейського центру попередження та контролю захворювань, Європейської Комісії, Європолу, Інтерполу, ОБСЄ, ООН, Всесвітньої митної організації, Всесвітньої організації охорони здоров'я).

Як повідомляє Укрбюро Інтерполу, в ході заходу учасники обговорили національний досвід організації роботи правоохоронних та інших державних органів із попередження та протидії біотероризму. Зокрема, проаналізували національне законодавство, повноваження суб'єктів боротьби з біотероризмом, організацію їх взаємодії на національному та міжнародному рівнях, а також проблеми, які постають при цьому.

За результатами  зустрічі було вироблено спільний механізм протидії біотероризму та апробовано його ефективність на прикладі вигаданої терористичної загрози, яка поширюється одразу на декілька країн. При цьому особлива увага приділялася  саме належній організації ефективного та оперативного міжнародного співробітництва правоохоронних органів, у тому числі із використанням каналів Інтерполу.

Коментарі ()