Головне

Ющенко вимагає переглянути джерела фінансування Євро-2012

12.10.2009 15:39 239 0
Віктор Ющенко запропонував парламенту повторно розглянути Закон про внесення змін до Держбюджету-2009, які передбачали виділення 9,8 млрд. гривень на підготовку об'єктів Євро-2012.

Про це йдеться у листі президента до Верховної Ради, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Глава держави нагадав, що 6 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, пунктом першим якої очільнику держави запропоновано забезпечити виконання конституційної процедури набрання чинності згаданих законопроектів.

У зв'язку з цим Ющенко зауважив, що названий Закон був повернутий до парламенту для повторного розгляду, оскільки під час свого опрацювання 21 серпня 2009 року зазнав певних змін.

Згідно з рішенням Конституційного Суду, якщо Верховна Рада, відхиливши або повністю врахувавши пропозиції Президента, за своєю ініціативою вносить до закону додаткові зміни, не передбачені пропозиціями Глави держави, то змінений у такий спосіб закон Президент має право повернути для нового розгляду парламентом зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями.

Нагадаємо, що Віктор Ющенко вже двічі ветував згадані проекти законів, аргументуючи це тим, що залучення коштів Нацбанку до фінансування Євро-2012 спричинить необґрунтовану емісію, прискорить інфляцію та вплине на курс гривні.

Коментарі ()