Головне

Михайличенко: Треба зробити ще один крок

11.10.2009 00:09 399 0
Збірній України лишилося зробити ще один крок на шляху до плей-офф відбору чемпіонату світу 2010 року - перемогти на виїзді Андорру.

Про це після перемоги над збірної Англії у Дніпропетровську заявив наставник національної команди Олексій Михайличенко.

"Виконати такий шлях і не зуміти здолати Андорру?! Думаю, зараз всі сили і думки мають бути кинуті на це. Залишилося зробити крок, але без цього кроку те, що ми зробили сьогодні, нічого не варте", - сказав тренер в ефірі ТРК "Футбол".

"Хлопці більше хотіли цієї перемоги! У грі трапляється всяке, але я вірив, що ми можемо забити. Та гра, та агресивність, яка була в першому таймі, дала свої плоди. Ми не часто граємо такі вирішальні ігри та хлопці у другому таймі відійшли назад, підсвідомо стали грати на утримання рахунку. Але сьогодні на полі був колектив, команда, яка не тільки билася, але і грала", - заявив він.

За словами Михайличенка, гра української команди настільки разюче змінилася у другому таймі через психологію.

"Щоб навчитися грати такі ігри, їх має бути більше. Добре, що все так закінчилося, але залишається зробити ще один крок, щоб посісти друге місце в групі. Я не хочу, щоб хлопці перебували в ейфорії, тому що там буде не легше. Можна згадати, як важко було там збірної Росії, яка виграла всього 1:0, тому сьогодні перемога, але для вирішення завдання потрібна ще одна", - наголосив він.

"Тактичні побудови важливі, але не менш важливо, щоб хлопці розкрили себе, показали все, що вони вміють. А вміють вони дуже багато чого", - переконаний наставник "синьо-жовтих".

"Перед кожною грою є якісь ідеї, те, що ми називаємо тактикою. Її виконання залежить від гравців - наскільки вони розуміють її, наскільки вони єдині. Та тактика, що ми вибрали, виявилася сьогодні продуктивною та ефективною. І це найголовніше", - сказав Михайличенко.

Тренер також не думає, що автор єдиного голу Сергій Назаренко образився через заміну. "Він виконав великий обсяг роботи, але в другому таймі трохи підсів і нам довелося його замінити, бо гра в атаці практично не виходила".

Коментарі ()