Головне

Директор Євро-2012: Ми поки не готові до чемпіонату

07.10.2009 14:10 254 0

Україна поки не готова до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це у середу, 7 жовтня, на прес-конференції у Києві заявив директор турніру Мартін Каллен, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"Якщо подивитися на міста-господарі, то у кожному треба багато зробити. Ми поки не готові до Євро-2012. У кожного міста є свої спеціальні завдання, які вони мають виконати. У кожному з міст недостатньо готельних номерів", - сказав представник УЄФА.

За словами Каллена, у Львові завершені проектні роботи по стадіону, непогано виконується графік щодо аеропорту. "Але багато чого лишається зробити. За наступні два місяці Львів має наздогнати графік, рухатися у правильному напрямі, щоб вчасно завершити проекти по аеропорту та стадіону. Переконаний, що Львів може це зробити. Але для треба важко працювати", - наголосив він.

Як повідомив директор чемпіонату Європи з футболу, Київ поки має недостатньо готельних номерів, щоб претендувати на фінал турніру.

"У Києві не вистачає номерів у готелях, не зважаючи на те, що багато було додано. До початку чемпіонату ще багато роботи в аеропорту, зокрема не вирішена проблема доставки людей у столицю. Тут незадовільна ситуація, міська влада має надати конкретні пропозиції з цього приводу", - зауважив Каллен.

Харків, за інформацією Мартіна Каленна, також має проблему із готелями. "Заплановано багато побудувати, і ми маємо отримати гарантії на це. Роботи в аеропорту просуваються за планом, стадіон майже готовий", - сказав футбольний функціонер.

"Проект донецького аеропорту на дизайнерському етапі: скоро мають завершитися конструкторсько-архітектурні роботи і розпочатися будівництво. Проект буде важким, але міська влада надає йому достатньо уваги. Без такої уваги там може бути затримка. Розраховуємо, що у Донецьку будуть збудовані додаткові готелі", - прокоментував Каллен ситуацію із найсхіднішим містом турніру.

На думку Каллена, кожне українське місто-господар Євро-2012 має організувати роботу таким чином, щоб швидко відповідати за питання УЄФА.
Коментарі ()