Головне

Українські команди розпочали виступ на Кубку Європи з перемог

05.10.2009 16:06 254 0

У македонському місті Охрід у неділю, 4 жовтня, стартував 25-й Європейський Кубок клубних команд. Цього року в змаганні беруть участь 54 клуби.

Україну представляють дві команди - "PVK-Kievchess" (Олександр Онищук (США), Євген Мірошниченко, Олександр Арещенко, Олександр Белявський (Словенія), Володимир Баклан, Височін Спартак) і "A DAN DZO & PGMB" (Сергій Азаров (Білорусь), Юрій Дроздовський, Юрій Кузубов, Олександр Зубов, Дмитро Кононенко, Олександр Зубарєв, Ярослав Зінченко). Нагадаємо, торік київський клуб на Кубку Європи був третім.

Усього ж у змаганнях беруть участь 17 українських гросмейстерів. Василь Іванчук очолює команду ізраїльського клубу "Ashdod Illit Chess Club", Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко зміцнили ряди найсильнішого за рейтингом російського клубу "Economist-SGSEU-1 Saratov", Захар Єфименко - за "SPbChFed Sankt-Peterburg", Андрій Волокитін - за "Alkaloid Skopje".

Українську федерацію представляє також і Сергій Карякін, який, хоч і змінив громадянство, не до кінця владнав всі процедурні моменти. "PVK-Kievchess", за яку він виступав торік він змінив на "ShSM-64 Moscow".

Одночасно проводиться 14-й Європейський Кубок клубних команд серед жінок. У змаганні беруть участь 11 клубів. Чотири українські шахістки виступають за різні клуби: Катерина Лагно за росіський "Spartak Vidnoe", Анна Ушеніна за російський "Economist-SGSEU Saratov", Інна Гапоненко й Тетяна Василевич за сербський "BAS Beograd".

Обидва турніри проводяться за швейцарською системою для командних змагань в 7 турів. За перемогу в матчі команда одержує 2 очка, за нічию - 1 очко.

Результати першого туру:

"Всуху" (6:0) у першому турі український клуб "PVK-Kievchess" переміг угорський "Haladas VSE Szombathel". А "A DAN DZO & PGMB" також з розгромним рахунком 5,5:0,5 здолав люксембурзький "CE De Sprenger Echternach".

Українець Олександр Моїсеєнко заробив очко для свого клубу "Economist-SGSEU-1 Saratov", Захар Єфименко для "SPbChFed Sankt-Peterburg", а Андрій Волокітін для "Alkaloid Skopje". Іванчук розпочав виступ з нічиєї.

Після першого туру "PVK-Kievchess" ділить перше місце ще з чотирма клубами, а "A DAN DZO & PGMB" - 6-9 місце.

У жінок після першого туру одноосібно лідирує клуб катерини Лагно "Spartak Vidnoe".

Коментарі ()