Головне

У Валенсії стартує шаховий матч Карпов - Каспаров

21.09.2009 17:37 219 0

В іспанському місті Валенсія у понеділок, 21 вересня, стартує шаховий матч одвічних суперників Анатолія Карпова і Гаррі Каспарова, які лише у 5 матчах за світову першість зіграли між собою 144 партії.

Цей матч, організований асоціацією "Валенсія - колиска сучасних шахів", приурочено до 25-річчя їхнього першого поєдинку за світову шахову корону, пише Укрінформ.

Карпов і Каспаров розмістилися в різних готелях міста і вперше побачаться лише сьогодні на прес-конференції. Після цього шахістів прийме мер Валенсії Ріта Барбера, а ввечері кожний гросмейстер дасть сеанс одночасної гри на 18-и дошках.

Власне матч відбудеться у вівторок, середу і четвер. Він складатиметься з 12 партій. У перші два дні суперники зіграють чотири партії у швидкі шахи, а в четвер ще 8 партій - у бліц. Всі ігри проходитимуть у палаці імені принца Феліпе і починатимуться о 19 годині за місцевим часом (20.00 за київським часом).

Суддею турніру буде відомий голландський арбітр Герт Гійссен, який судив 2 останніх матчі Карпова і Каспарова за звання чемпіона світу з шахів.

Коментарі ()