Головне

Львівський аеропорт шукатиме інвестора ще чотири місяці

18.09.2009 17:58 322 0
Інвестора для фінансування будівництва терміналу міжнародного аеропорту "Львів" шукатимуть до 4 листопада.

Рішення про подовження інвестиційного конкурсу ухвалило Міністерство транспорту та зв'язку України.

Про це у Львові заявив віце-прем'єр міністр України Іван Васюник, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

За словами пана Васюника, причина продовження конкурсу - технічна: деякі компанії не встигли подати документи у перекладі українською мовою, як цього вимагають умови конкурсу.

Віце-прем'єр міністр України наголосив, що попри те, що інвестора будівництва аеропорту буде визначено пізніше, це не вплине на проведення підготовчих робіт для спорудження об'єкту, які розпочалися 15 вересня.

"Роботи триватимуть до тих пір, доки вірогідний переможець конкурсу не підпише угоду і не візьме на себе проект. Він також буде повинен повернути державі вкладені в будівництво кошти і завершити спорудження об'єкту, згідно з термінами підготовки аеропорту до Євро-2012", - підкреслив Іван Васюник.

Віце-прем'єр міністр України також додав, що навіть якщо держава не зможе визначитися з інвестором спорудження терміналу львівського аеропорту, то його будівництво все рівно фінансуватиметься. Держава ж не припинятиме пошуків інвестора, з яким потім можна буде підписати договір про концесію.

Нагадаємо, що Міністерство транспорту та зв'язку України ще 22 липня оголосило аукціон  із залучення інвесторів до будівництва нового аеровокзального комплексу Львова, який у 2012 році прийматиме уболівальників чемпіонату Європи з футболу. Саме ж визначення інвестора мало би відбутися 9 вересня поточного року. Загальна сума інвестицій у спорудження нового аеропорту складає орієнтовно 1, 1 млрд. гривень.

Коментарі ()