Головне

УЄФА задоволено львівським "Планом мобільності"

18.09.2009 17:54 294 0
Експерти УЄФА залишилися задоволені "Планом мобільності" Львова.

Про це заявив начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради Олег Вілюра, повідомля прес-служба ради.

"Експерти відзначили кваліфікований та комплексний підхід до підготовки "плану мобільності". Головним нашим завданням було продемонструвати необхідність змін, яких зазнає Львів у транспортній інфраструктурі, для вдалого проведення чемпіонату та розвитку міста загалом", - розповів Вілюра.

Проект "Плану мобільності" передбачає створення ефективної системи управління транспортними потоками в місті, яка б могла забезпечити швидкий та зручний рух вболівальників від аеропорту, вокзалу, з кільцевої дороги до стадіону і центру міста та у зворотних напрямках.

Серед спеціальних заходів, які впроваджуватимуться на час проведення ЄВРО 2012 є виділення окремих смуг для руху представників УЄФА, тимчасові обмеження руху, тимчасові сполучення чартерними автобусами для надання додаткової транспортної потужності у сполученні стадіонів приймаючих міст, а також для забезпечення гостей УЄФА мобільністю між такими основними об'єктами ЄВРО, як готелі, стадіон, аеропорт та фан-зони.

В підсумку обговорення "плану мобільності" нашого міста, експерти УЕФА просили звернути особливу увагу на транспортування футбольних туристів з Трускавця до Львова.

Наступним етапом підготовки "плану мобільності" стане його деталізація в частині визначення конкретних вулиць, які будуть задіяні для оперативного переміщення вболівальників та сім'ї УЄФА.

"План мобільності" розроблено спільно з консорціумом німецьких компаній PTV AG-VCDB GMBH,  які є партнерами міста у розробці транспортної стратегії розвитку Львова  до 2030 р.  Також "План мобільності" пройшов експертну оцінку консорціуму   з технічної співпраці (GTZ), який працює над міською стратегією безпеки на дорогах.  Ця співпраця була високо оцінена експертами.

Коментарі ()