Головне

У Варшаві подорожчав стадіон до Євро-2012

15.09.2009 13:17 297 0

На будівництво Національного стадіону у Варшаві до Євро-2012 потрібно буде витратити не 1,2 млрд злотих (понад 420 млн доларів США), яке це вважалося донедавна, а на 800 млн злотих більше (на близько 280 млн доларів).

Про це йдеться в новому аналізі міністерства спорту та туризму (MSiT) Польщі, оприлюдненому нещодавно в Сеймі країни, передає Укрінформ з посиланням на видання "Dziennik Gazeta Prawna".

Керівник MSiT Мірослав Джевецький в коментарі виданню повідомив, що йдеться не про зростання коштів будівництва, а про неправильний підрахунок вартості інвестицій, здійснений ще урядом Ярослава Качинського.

"Попередня квота була "взята з космосу", коли ще не було відомо, де будуватиметься спортивна арена, і якою вона буде. За таких обставин можна було написати будь-яку суму", - зазначив він.

Як інформує часопис, про новий кошторис будівництва головної польської спортивної арени на футбольний турнір йдеться і в проекті змін постанови Ради Міністрів РП про плани інвестицій в рамках підготовки до Євро-2012.

У ньому необхідність збільшення суми на спорудження Національного стадіону, крім неправильних розрахунків попереднього уряду, мотивується ще й тим, що за останні півтора року "не робився перерахунок цін на будівельні матеріали, робочу силу, використання будівельної техніки, але, найголовніше, не враховувалася зміна курсу злотого до євро та долара".

Коментарі ()