Головне

Шевляк: Ніхто не сумнівається у факті проведення Євро-2012 в Україні

15.09.2009 09:58 202 0
Ніхто не сумнівається у факті проведення Євро-2012 в Україні.

Про це заявив директор Координаційного бюро з підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Ілля Шевляк, слова якого наводить інформаційний центр "Україна-2012".

"Очевидною стала динаміка підготовки України до чемпіонату, яку також підтвердили представники УЄФА під час їхніх останніх візитів. І якщо минулого року ще виникало питання про сам факт проведення Євро-2012 в Україні, то вже зараз сумнівів щодо цього немає ніхто", - сказав він.

За словами Іллі Шевляка, підготовка планів мобільності свідчить про те, що держава поступово переходить від підготовки власне інфраструктури до суто організаційних питань, у тому числі управлінням транспортом та потоками уболівальників.

"Рік тому наші міста взагалі не розуміли, що таке план мобільності, нині вони готують реальні фахові проекти, які відповідають європейським стандартам та вимогам УЄФА".

Окрім того, за словами чиновника, вже повністю створено програмне підґрунтя для забезпечення чемпіонату.

"Протягом останнього року Урядом було прийнято понад 50 рішень, які мають забезпечити організацію Євро-2012. Це свідчить про те, що у разі виникнення будь-якої проблеми, кабмін оперативно реагує та забезпечує її вирішення".

Яскравим прикладом такої взаємодії, на думку Шевляка, стала підготовка львівського аеропорту, яка потребувала виділення прилеглих земельних ділянок  для подовження злітної смуги і передачі функції замовника для будівництва терміналу.

Коментарі ()