Головне

Кастер Семеня - гермафродит

12.09.2009 12:01 621 0

Гендерний тест південноафриканської бігунки Кастер Семені, проведений Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF), показав, що вона є гермафродитом.

Про це пише австралійське видання The Daily Telegraph. У спортсменки були виявлені як жіночі, так і чоловічі статеві ознаки.

Зокрема, видання повідомляє про наявність у Семені чоловічих статевих органів. Також в матеріалі стверджується, що у спортсменки немає матки та яєчників. За даними видання, IAAF дискваліфікує Семені, а сама спортсменка буде направлена до лікарів, оскільки її стан представляє серйозну небезпеку для здоров'я.

Перевірка статевої приналежності Семені була проведена під час чемпіонату світу з легкої атлетики, який пройшов в серпні 2009 року в Берліні. Ще до першості світу Семеня пройшла гендерний тест в ПАР, і ЗМІ повідомляли, що в організмі спортсменки було виявлено триразове перевищення норми чоловічого гормону тестостерону. За даними The Daily Telegraph, у Семені виявили чоловічий статевий орган, що продукує тестостерон - внутрішні яєчка.

Як повідомляє AFP, генеральний директор IAAF П'єр Вайсс заявив, що Семеня є жінкою, але "не на 100 відсотків". За словами Вайсса, рішення у справі південноафриканської спортсменки буде ухвалено на засіданні виконавчої ради IAAF, яке пройде 20 і 21 листопада 2009 року, пише Лента.ру

У Берліні Семеня стала чемпіонкою світу в бігу на дистанції 800 метрів. Південноафриканська спортсменка виграла фінальний забіг з великою перевагою, показавши найкращий результат сезону в світі. Четверте місце у забігу посіла українка Юлія Кревсун. Якщо у листопаді IAAF таки прийме рішення не на користь Семені, наша атлетка отримає бронзову медаль.

Коментарі ()