Головне

У Львові до чемпіонату Європи побудують підземні паркінги

08.09.2009 14:19 154 0
До 1 січня 2012 року у Львові з'являться два великих підземних паркінги по вул. Вітовського та на пл. Петрушевича. Вже визначено інвесторів для розбудови цих об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури приймаючого міста Євро-2012.

Конкурсна комісія визнала інвестпроект ТОВ "ІЛ Лев" оптимальним для побудови паркінгу на площі Петрушевича, а ТОВ "ІЛ Вест" по вулиці Вітовського. Наразі фірми мають укласти договір з міськрадою Львова.

"Ми додатково попросили в інвесторів надати фінансові гарантії для виконання зобов'язань та досвіду у сфері будівництва паркінгів. Після цього департамент економічної політики та містобудування спільно з юридичним управлінням вивчили ці пропозиції і відповідно визначили переможців конкурсу", - зазначив директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

Львів потребує втілення ще двох "підземок" - на перехресті вулиць Стефаника та Коперника та вулиці Батуринській. Остання пропозиція не викликала зацікавленості в потенційних інвесторів, а от роздоріжжям Стефаника-Коперника були готові зайнятися троє претендентів. Для визначення інвестора комісія проведе додаткове засідання.

Будівництво багаторівневих підземних паркінгів є нагальною потребою Львова. По-перше, місто очікує на велику кількість гостей під час Євро-2012, а по-друге, воно відчуває відповідальність за збереження своєї історичної частини.

Нагадаємо, що майже у всіх європейських містах функціонують підземні місткі стоянки. Це дозволяє створити пішохідні зони у старих кварталах міста з щільною забудовою, і створює зручність для мешканців зони ЮНЕСКО, які можуть зберігати там свої авто. Така система діє у містах світової спадщини - Римі, Відні, Будапешті, Парижі, Зальцбурзі, Флоренції, Варшаві, Кракові, Дрездені, Санкт-Петербурзі, Гаврі, Ліверпулі, Единбурзі, Страсбурзі. Львів приєднається до "побратимів" на початку 2012 року, пише інформаційний центр "Україна-2012".

Коментарі ()