Головне

Купол над "Олімпійським" розпочнуть зводити вже у серпні

27.08.2009 11:39 261 0
Наприкінці серпня на Національному спортивному комплексі "Олімпійський" розпочнеться один з найскладніших етапів реконструкції стадіону - зведення каркасу, який триматиме навіс над трибунами.

Згідно проекту, навіс, вантово-мембранна конструкція з напівпрозорої синтетичної мембрани, армованої скловолокном, має стати унікальним архітектурним елементом оновленого НСК "Олімпійський". Водночас він виконуватиме багато функцій.

По-перше, навіс створить комфортні умови та захистить глядачів від атмосферних опадів та сонця, що дозволить проводити заходи на стадіоні у будь-яку пору року. Це є ключовою вимогою UEFA до проекту оновлення стадіону - для комфортності перебування глядачів на стадіоні, всі трибуни з місцями для глядачів повинні бути захищені навісом.

По-друге, забезпечить сучасне та якісне освітлення та звук. По всій площі навісу будуть розташовані світлові купольні ліхтарі для рівномірного освітлення арени. У цьому ж тентовому покритті знаходитиметься акустична система, яка забезпечуватиме оптимальний звук в усіх частинах стадіону, що важливо для проведення свят та гала-концертів.

По-третє, поєднання скляного фасаду та напівпрозорого навісу створить нове обличчя київського стадіону.

Скляний фасад буде розміщений по периметру стадіону і конструктивно підвішений на тросах до сталевого опорного каркасу навісу. Фасад виконаний із панелей великого розміру з загартованого скла "тріплекс". Фасад функціонально захищатиме глядачів від шквального вітру, а також забезпечуватиме циркуляцію повітря та аерацію газону футбольного поля, бо буде виконаний за принципом "жалюзі".

2012ua.net
Коментарі ()