Головне

Українські атлети отримують від держави солідні гроші - Апайчев

26.08.2009 10:24 351 0
Головний тренер збірної України з легкої атлетики Олександр Апайчев впевнений, що держава достатньо фінансує спортсменів, котрі входять до списку української команди.

Про це він розповів, коментуючи виступ українців на чемпіонаті світу в Берліні, де не було виграно жодної медалі.

"Давайте не забувати, що ми в першу чергу працюємо на країну, і за нами стоїть держава. Я цього року підрахував, скільки наші спортсмени одержують у рік. Сума солідна - близько 100 тисяч гривень. Сюди входить заробітна плата в збірній, доплата на місцях, зарплата в спортивних товариствах, учбово-тренувальні збори, харчування, екіпірування, проїзні квитки, добові і т.д. І це я говорю про атлета середньої ланки збірної України.  І це без заробітку на комерційних стартах. А ці гроші треба відпрацьовувати!

 А тепер давайте змоделюємо ситуацію. Припустимо, атлет ставить за основу не виступ на основному старті сезону, а заробіток на комерційних стартах. Якщо атлет не має рейтингу, то найкраща сума його заробітку буде 5 тисяч доларів при дуже гарному збігу обставин. Так давайте заберемо в нього 100 тисяч гривень, і нехай він спробує за 5 тисяч, нехай навіть американських доларів провести тренувальний процес, заплатити тренеру і прокормити себе і родину.

Арифметика проста. Так що якщо людина державна, нехай працює в тій системі, що їй пропонують. Не подобається - нехай готується сам без підтримки держави. Ми ні в якому разі не відкидаємо комерційні старти, але розглядати їх треба тільки з позиції розвитку спортивної форми", - цитує тренера офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

Коментарі ()