Головне

Лубківський презентував місцевий оргкомітет Євро-2012

14.08.2009 15:01 360 0

Місцевий організаційний комітет України не буде дублювати та підміняти функції державних структур та керується принципами прозорості та відкритості.

Про це на презентації даної структури заявив голова оргкомітету та Директор турніру "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський.

За його словами, МОК - це самостійна структура, що заснована Федерацією футбола України, фінансується УЄФА та має забезпечити якісну підготовку України до Євро-2012.

Ця організація створена з метою організації фінальної частини турніру відповідно до стандартів УЄФА. Крім того, вона буде повністю відокремлена від завдання влади покращувати інфраструктуру країни, а фінансуватиметься не з держбюджету, а з УЄФА. Перевіряти комітет будуть міжнародні аудитори.

Як повідомив Лубківський, МОК України, а також аналогічна структура у Польщі будуть підпорядковуватись директору Євро-2012 Мартіну Каллену. Заступниками голови українського комітету стали Іван Федоренко та Олег Шкрьоба.

За словами директора турніру "Євро-2012-Україна", зараз у штаті організації працює 20 осіб, вже до кінця року їх стане 24, а на момент проведення змагань кількість працюючих у МОК має зрости до 228.

Протягом чемпіонату Європи комітет буде вирішувати всі питання, пов'язані безпосередньо з турніром, в тому числі підшукувати волонтерів, забезпечувати гостей Євро-2012 різноманітними послугами (громадський транспорт, харчування).

"Комітет створений вже зараз, тому що Євро-2012 не терпить до себе зухвалого відношення і цього разу не може виникнути ситуація, коли Україна все організовує в останній момент, як це було з "Євробаченням" чи приїздом до Києва Папи Римського", - заявив Лубківський.

Коментарі ()