Головне

Супутник до Євро-2012 транслюватиме на всю Україну

14.08.2009 09:12 254 0
Український супутник, який буде запущений до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, транслюватиме на усю територію країни.

Про це повідомив голова Національного космічного агентства України Олександр Зінченко.

На думку Зінченка, запуск супутника дозволить забезпечити стовідсоткове покриття території України трансляцією телерадіопрограм загальнонаціональних теле-і радіоканалів, а також перейти на використання широкосмугового інтернету по всій території країни без технологічних обмежень.

За його словами, запуск супутника зв'язку планується саме для трансляції матчів Євро-2012. Супутник буде виведений на орбіту ракетоносія Зеніт-3 SLB з космодрому "Байконур". Термін служби космічного об'єкту складе 15 років, а плановий термін окупності проекту - 8-9 років. За інформацією Зінченка, обслуговування супутника здійснюватиметься українським персоналом з української території.

"Для забезпечення роботи супутника зв'язку необхідно буде забезпечити страховку запуску супутника, розгорнути наземну інфраструктуру управління супутником, підготувати центральний Телепорт і наземну інфраструктуру споживачів послуг супутникового зв'язку та використання ресурсу супутника", - сказав Зінченко.

Також ресурси супутника будуть використовуватися Національним банком України та міністерством оборони, повідомляє gazeta.ru.

Коментарі ()