Головне

Шевляк підтримує рішення Тимошенко щодо Євро-2012

23.07.2009 11:17 183 0
Прийняття урядом змін до державно-цільової програми підготовки до Євро-2012 - вчасний і потрібний крок, оскільки вже 30 липня необхідно подати перші гарантії до УЄФА.

Про це заявив директор координаційного бюро з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Ілля Шевляк, інформує інформаційний центр "Україна - 2012".

"При підготовці змін ми виходили з того, що необхідно посилити ті міста, які зараз перебувають на випробувальному терміні. З іншого боку, необхідно було зменшити загальні видатки на тлі економічної кризи. Гадаю, кінцевий варіант добре збалансований і врахував усі можливі позиції", - зазначив Ілля Шевляк.

Він повідомив, що в новій програмі передбачено державні кошти на львівський та харківський стадіони, чого не було в попередній.

"Ми передбачили кошти на стадіони у Львові та Харкові, це допоможе зберегти темпи їх будівництва. Також, відповідно до наданих гарантій, передбачено кошти на аеропорти у Львові та Донецьку. Це не скасовує спроб знайти інвесторів, але для того, щоб не втрачати дорогоцінний час, держава фінансово підтримує їх реконструкцію".

Директор координаційного бюро також зазначив, що програма стимулює будівництво готелів, оскільки передбачає відшкодування відсотків за кредитами.

Зекономили кошти головним чином за рахунок зменшення витрат на Одесу та Дніпропетровськ.

Однак очільник бюро наголошує, що окремі проекти для цих міст залишились: "Як ми й обіцяли деякі проекти Одеси та Дніпропетровська, за якими роботи вже розпочалися, залишились і в новій програмі. Йдеться головним чином про реконструкцію доріг".

У цілому, на думку Іллі Шевляка із прийняттям змін до програми підготовка до Євро-2012 набула більш чітких акцентів. "Зміни впорядковують і посилюють підготовку, оскільки визначено необхідні обсяги фінансування за всіма важливими напрямками", - зазначив директор координаційного бюро.

Коментарі ()