Головне

У Донецька немає грошей на будівництво терміналу?

23.07.2009 11:17 385 0

Питання з будівництвом сучасного аеровокзального терміналу міжнародного аеропорту "Донецьк" до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року залишається відкритим.

Про це голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко сказав сьогодні на прес-конференції у Донецьку.

Він відзначив, що в плані підготовки області до Євро-2012 питання, пов'язані з готелями й аеропортом, є найскладнішими.

"Що стосується питання, пов'язаного з будівництвом системи керування польотами, безпеки польотів, будівництво нового аеровокзального комплексу, то поки питання залишається відкритим - не відмовляють, але й рішення немає... По аеропорту 40 мільйонів гривень цього року виділено з державного бюджету. Це по титулу, затвердженому торік. Це борг, у цьому рух є", - сказав губернатор.

Що стосується готелів, то регіон підготував свої пропозиції, аби створити преференції для інвесторів. Поки немає рішень на державному рівні, Донецьк намагається вирішити цю проблему за рахунок місцевих ресурсів.

"Олександр Лук`янченко прийняв рішення й буде затверджувати його на сесії завтра - преференції інвесторам на 5 років по податках. Таким чином, і готель "Вікторія" буде будуватися, і ряд інших. Це (рішення) по місцевих податках і зборам", - повідомив  Логвиненко.

Нагадаємо, що реконструкція аеропорту "Донецьк" і будівництво необхідної кількості готелів - це умови УЄФА, не виконавши які місто може втратити право на проведення матчів Євро-2012.

www.2012ua.net

Коментарі ()