Головне

УЄФА збільшила вимоги до українських стадіонів

22.07.2009 09:18 282 0

УЄФА збільшила вимоги щодо стадіонів до європейських чемпіонатів з футболу 2012 та 2016 років. Нові приписи експерти вже представили дирекції з будівництва стадіону у Львові.

Заради видовища, комфорту та безпеки Європейська футбольна спілка практикує змінювати нормативи щодо стадіонів. Цього разу змін чимало, розповів керівник дирекції з будівництва стадіону у Львові Віталій Сулима. Більшість з них стосуються приміщень.

"Нічого з приміщень не зменшується, все лише на збільшення і додаються вимоги. Приміром, кімната допінг-контролю була розміром до 25 квадратних метрів, стала - 50". Аналогічна ситуація з приміщенням для vip-персон та гостей УЄФА - його збільшено у півтора рази. Не оминули і працівників мас-медіа, умови роботи для них стануть більш комфортними", - додав Сулима у коментарі "Німецькій хвилі".

"Цілковитою новиною є обов'язкова наявність запасного поля поблизу стадіону, газонове покриття якого має використовуватися у разі пошкодження основного поля", - зауважив керівник дирекції.

Нагадаємо, інспектори УЄФА перевіряли будівництво львівського стадіону. На думку представників Європейської футбольної спілки, Львів будує новий стадіон за сучасним європейським проектом, що дозволяє врахувати всі вимоги ще на етапі будівництва.

Водночас, зауважив експерт УЄФА Карлос ЛУКАС, на деяких стадіонах зараз потрібно переробляти окремі елементи інфраструктури для того, щоб виконати вимоги УЄФА.

Представники УЄФА також повідомили, що представлені вимоги до стадіону та прилеглої території остаточні і затверджені для всіх арен Євро-2012, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Коментарі ()