Головне

У Харкові завершено перший етап будівництва нового терміналу аеропорту.

18.07.2009 15:05 235 0
У Харкові завершено перший етап будівництва нового терміналу аеропорту.

На сьогодні будівельники вже завершили роботи на технічному поверсі новобудови та бетонують перекриття майбутньої пасажирської зони. Підлога першого поверху вже майже готова - залишилося покласти шар бетону та плитку.

До кінця серпня планується повністю завершити зведення каркасу будівлі та перейти до облаштування фасадів. Покрівлю та фасад нового термінала Харківського аеропорту планується змонтувати до середини жовтня, після чого розпочнуться оздоблювальні роботи у приміщенні та монтаж нового обладнання.

У новому терміналі аеропорту буде величезний хол-атріум, найсучасніша система обробки вантажу та ресторан у стилі п'ятдесятих років минулого сторіччя. Також термінал планується оснастити телескопічними трапами, що дозволять пасажирам потрапляти із зали вильоту прямо до літака.

Крім того, буде реконструйовано майдан перед аеропортом. Під'їзд до нинішньої VIP-зали вже викладений плиткою. Навколо ялинок, які ростуть поруч с тротуарами, створять зелені зони. Роботи з облаштування площі біля аеровокзалу мають бути завершені в серпні.

Новий аеровокзальний комплекс, до якого входить і термінал, матиме загальну площу близько 20 тисяч квадратних метрів та пропускну спроможність понад 650 пасажирів за годину.

Завершення будівництва комплексу заплановано на останній квартал 2010 року.

"Євро-2012 - Укрінформ"

Коментарі ()