Головне

У Вроцлаві з'явилася нова проблема з будівництвом стадіону

17.07.2009 12:18 374 0

У Вроцлаві з'явилася нова проблема, пов'язана з будівництвом стадіону на якому відбудуться матчі чемпіонату Європи з футболу 2012-го року. Сповільнюється процес передачі місту землі, на якій повинен виникнути один з головних комунікаційних вузлів біля стадіону.

Спірний шматок землі має ключове значення  при будівництві автобусних зупинок, а також останньої зупинки швидкого трамвая, який уболівальники будуть добиратись до арени. Міська влада ще перед початком будівництва стадіону хотіла викупити територію, пропонуючи його власникові 5,5 млн злотих.

Тоді порозуміння не дійшли. Коли експерт воєводства готував процедуру відчуження, то оцінив землю лише в 3,6 млн злотих.

Однак, власник ділянки ґрунтуючись на висновки іншого експерта, намагається отримати 7.6 млн злотих. Місто платити стільки не буде. Як сказав міський речник Павел Чума: " Ми, як місто, представили свою ціну. Власник на неї або погодиться, або ні.Зараз тривають переговори, але не комерційні. Ми не можемо заплатити більше ніж випливає з оцінки експерта".

Місто виступило до воєводи з висновком про відчуження, але існуючий до сир пір власник передав землю своєму синові, затримуючи тим самим всю процедуру. - Ми маємо вже задум, як справитися із справою спірної ділянки, але на жаль, нині я не можу сказати на цю тему нічого нового.Ця справа не є виключенням, подібних випадків у всій Польщі багато, - зазначив Чума. Речник додав, що графік робіт не знаходиться під загрозою, оскільки будівельні роботи в цьому місці повинні розпочатися в грудні.

2012ua.net

Коментарі ()