Головне

Львів отримав від ЄБРР 38 мільйонів євро до Євро-2012

16.07.2009 15:23 123 0

У четвер, 16 липня, Львів отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит на 38 млн. євро. Разом з тим місто залучило грант на 2,6 млн. євро для розвитку дорожньо-транспортного  господарства.

Інвестиції ЄБРР спрямують на галузь муніципального електротранспорту (ЛКП "Львівелектротранс" отримає 12 млн. євро) та дорожню інфраструктуру (ЛКП "Львівавтодор" отримає 26 млн. євро).

"Львівавтодор" спрямує кошти на реконструкцію колій та доріг на  маршруті трамвайних ліній № 2 і 6. 

Залучені кошти Львів має повернути банку за 10 років, також місто має право на відстрочку сплати відсотків на 3 роки. Такі умови угоди між Львовом та ЄБРР були погоджені Міністерством фінансів України.
 
Втілення проектів буде контролюватися Львівською міською радою та самим інвестором (ЄБРР). Згідно з політикою останнього,  тендери на закупівлю будуть двоступеневими: спочатку попередній відбір претендентів і безпосередньо тендер на визначення виконавця.  Щоб отримати прибуток від втілених проектів та повернути кошти інвесторам, необхідно реформувати комунальні підприємства "Львівелектротранс" та "Львівавтодор", на що власне і спрямовано грант  у  2,6 млн. євро.

euro2012.ukrinform.ua

Коментарі ()