Головне

Компанії, що будувала "Вемблі", відмовили у праві реконструювати НСК "Олімпійський"?

15.07.2009 12:31 364 0

Компанія GMP (Німеччина) виконає роботи з реконструкції національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" у Києві.

Про це повідомив директор виконавчої дирекції Федерації футболу України (ФФУ) Іван Федоренко по завершенню Першого засідання міжурядового україно-польського комітету з питань підготовки і проведенню Євро-2012 у Варшаві в понеділок.

За його словами, завершення реконструкції стадіону намічено на грудень 2010 року. У той же час він висловив сподівання на те, що стадіон зможе прийняти перший матч уже восени 2010 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Разом з тим віце-прем'єр Іван Васюник відзначив, що українська сторона запевнила Польщу в тім, що до 2010 року реконструкція буде завершена. При цьому він підкреслив, що завершення реконструкції можливо в заявлений термін, тому що це не нове будівництво.

Віце-прем'єр також відзначив, що в ході реконструкції буде збережено другий ярус стадіону.

Раніше Васюник повідомляв, що реконструювати "Олімпійський" буде компанія Foster and Partners (Велика Британія), яка будувала стадіон "Вемблі" і німецький консорціум GMP, у складі якої є структура Hochtief, що є учасником будівництва і проектантом стадіону в Дніпропетровську.

Як повідомлялося, компанія Archasia Desigh Group Limited (Тайвань), що виграла конкурс на реконструкцію НСК "Олімпійський" у Києві, оскаржила в адміністративному суді відсторонення компанії від виконання робіт з реконструкції об'єкта.

Раніше міністр у справах родини, молоді і спорту Юрій Павленко повідомив, що міністерство повідомило Archasia Design Group Limited про припинення переговорів про проведення реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві.

За його словами, Archasia Design Group не надала дозвільні документи на здійснення будівельної діяльності в Україні.

euro2012.ukrinform.ua

Коментарі ()