Головне

Міліцію та вчителів навчать надавати першу допомогу до Євро

14.07.2009 19:07 322 0
У рамках підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Міністерство охорони здоров'я України має намір виділити 5,6 млн. грн. на закупівлю тренувальних манекенів для навчання співробітників правоохоронних органів наданню невідкладної допомоги на футбольних матчах і на дорогах.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Володимир Юрченко на круглому столі, присвяченому питанням забезпечення безпеки в рамках проведення Євро-2012 в Україні, який відбувся у вівторок в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

"У цьому році для того, щоб відповісти на питання по наданню невідкладної допомоги на дорогах, зокрема на дорозі від Чопа до Луганська, Міністерство охорони здоров'я запропонувало, а Кабінет міністрів України вже прийняв відповідну постанову про покупку тренувальних манекенів для навчання медперсоналу з інших відомств", - заявив Юрченко.

За його словами, ще до початку осені в поточному році Міністерство охорони здоров'я планує виділити 5,6 млн. грн.

Заступник міністра охорони здоров'я також повідомив, що в подальшому манекени для тренувань по наданню невідкладної допомоги будуть розподілені між медичними навчальними закладами, а також медучилищами, коледжами та іншими організаціями.

"Також буде проводитися навчання працівників Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства транспорту та Міністерства освіти", - повідомив Юрченко.

Зокрема, він підкреслив, що категорії працівників таких відомств, які будуть проходити навчання надання невідкладної допомоги на тренувальних манекенах, затверджені відповідним указом МОЗ і "вже з 1 вересня цього року розпочнуться заняття".

Коментарі ()