Головне

На "Олімпійський" вже витрачено більше трьохсот мільйонів ФОТОРЕПОРТАЖ

14.07.2009 14:51 343 0
На "Олімпійський" вже витрачено більше трьохсот мільйонів ФОТОРЕПОРТАЖ
На реконструкцію НСК "Олімпійський" вже витрачено понад триста мільйонів гривень, з яких у цьому році майже половина.

Про це 14 липня на дні відкритих дверей на центральному стадіоні країни міністр спорту Юрій Павленко.

"Реконструкція НСК відбувається відповідно до затвердженого графіку, який погоджений з УЄФА. Всі будівельно-монтажні роботи будуть завершені вчасно і стадіон буде повністю готовий прийняти фінал чемпіонату Європи з футболу 2012 року", - сказав він.

Як інформує кореспондент "Чемпіона", загальна сума освоєних генпідрядником коштів складає 315 мільйонів 762 тисячі 806 гривень та 15 копійок, з яких 150 мільйонів - з 1 січня 2009 року. За інформацією міністра, на цей рік бюджетом передбачено виділити рівно один мільярд гривень на головну арену Євро-2012.

Як повідомив Юрій Павленко, реконструкція арени триває вже 232 дні і ще триватиме 717. Наразі на об'єкті працюють 22 компанії, 1500 будівельників, 220 одиниць техніки. Повністю знесені 9 секторів, на місці яких у майбутньому розташується комплекс для ВІП-гостей та ложа преси.

Павленко також запевнив, що питання із територією біля стадіону практично вирішені. "Ми провели не один раунд переговорів із власниками землі, і вже близькі до остаточного вирішення. Всі складні питання і взаємні звинувачення на цей момент зняті. Усі земельні ділянки будуть працювати в інтересах "Олімпійського", жодних житлових та офісних будівель тут не з'явиться", - додав урядовець, не відповівши при цьому, скільки держава заплатить за поступливість власників землі.

За словами головного інженера "Київміськбуду" Олександра Галицького, до кінця липня стануть відомі результати тендера на спорудження даху стадіону. Наразі допущені до тендеру 20 компаній, ще дві були відсіяні. "Компанія поки працює без прибутків, але і без збитків", - сказав Галицький, уточнивши, що мінімальний прибуток із завершенням проекту таки буде отриманий.

Мінімальна заробітна плата будівельників "Олімпійського" складає 2300 гривень, причому роботи не зупиняються вночі, у свята чи вихідні дні.

Всі світлини Дмитра Ларіна

Коментарі ()