Головне

Луганський аеропорт потребує додаткового фінансування до Євро-2012

02.07.2009 15:21 119 0

Модернізація аеродрому у Луганську, який визначено резервним для прийняття гостей Євро-2012, може пригальмуватись через нестачу коштів. Про це сказав перший заступник Луганської ОДА Юрій Ареф'єв.

"Кошти на проведення робіт були виділені  2006 року. Тоді  ця сума становила 66 мільйонів гривень. Але у цінах сьогоднішнього дня вже потрібно близько 234 мільйонів гривень", - пояснив посадовець.

За його словами, реконструкція летовища передбачає модернізацію злітної смуги довжиною 2 841 метр, двох рульових доріжок та місця стоянки літаків. Крім того, кошти необхідні для будівництва швидкісної магістралі між Луганськом та Донецьком, якою гості Євро-2012 їхатимуть до готелів, стадіону тощо.

Аеропорт у Луганську визначено резервним, оскільки за попередніми прогнозами на Євро-2012 до України завітає велика кількість уболівальників із  сусідньої з Луганською  областю Росії.

За твердженням Юрія Ареф‘єва, загалом реконструкція Луганського аеропорту  проводиться відповідно до визначених графіків та прямує до завершення: "Голова комісії УЄФА Пітер Хемпсон, котрий двічі приїжджав до Луганська, висловив задоволення ходом робіт".

euro2012.ukrinform.ua

Коментарі ()