Головне

У "Борисполі" збудують термінал "F" за 413 мільйонів

30.06.2009 18:37 166 0

Кабінет міністрів затвердив план будівництва тимчасового терміналу F, який буде використовуватися бюджетними авіакомпаніями, в аеропорті "Бориспіль".

Згідно з планом, вартість усіх робіт з будівництва складе 413,1 мільйона гривень і будке здійснюватися за власні кошти аеропорту, пише "Дело".

Роботи планують завершити у січні 2010 року.

Однак, будівництво інших терміналів "Борисполя" до Євро-2012 на даний момент затягується. Зокрема, за словами прес-секретаря "Борисполя" Людмили Петрів, аеропорт незадоволений тим, що відбувається з терміналом D, закінчення робіт на якому відкладається як мінімум на п'ять місяців.

"У графіку будівництва термінала D є невеликий збій, оскільки було витрачено трохи часу на узгодження між замовником (аеропортом "Бориспіль") і генеральним підрядчиком - турецькою компанією Dogus Insaat", - сказав начальник управління підготовки аеропортів до Євро-2012 Василь Момот.

На будівництво термінала D планується витратити 377 мільйонів доларів. 167 мільйонів складуть кошти Японського банку міжнародного співробітництва, ще 210 мільйонів доларів - власні гроші аеропорту. Джерело "Дела" у Мінтрансі говорить, що цього бюджету може виявитися недостатньо, тому зараз уряд веде переговори з японською стороною про збільшення розміру кредиту.

Не вирішене і досі питання з будівництвом термінала Е, ініційоване авіакомпанією "Аеросвіт" ще в 2004 році. Тоді, як відзначає видання, вартість цього проекту оцінювалася в 100 мільйонів доларів. Роботи з будівництва його планувалося закінчити ще наприкінці 2006 року.

Однак у 2005 році проти авіаперевізника було порушено відразу 5 кримінальних справ, які стосувалися договорів купівлі-продажу землі Бориспільської міської ради і майна аеропорту "Бориспіль", судові розгляди по цьому питанню усе ще продовжуються.

kiev.pravda.com.ua

Коментарі ()