Головне

Держава виділила 5 млн гривень на викуп земель для Львівського аеропорту

30.06.2009 17:18 173 0

Львівська облдержадміністрація провела збір нотаріально завірених заяв від власників земельних ділянок, що в селі Сокільниках Пустомитівського району, які входять в межі розширення аеропорту в Львові та потребують викупу. Загальна площа цієї ділянки - 17 га, потреба у фінансуванні для викупу цих земель у громадян - 5,1 млн грн.

Про це повідомив перед вильотом в Київ з приводу фінансування підготовки до Євро-2012 керівник головного управління архітектури, містобудування та просторового розвитку Львівської ОДА, кандидат економічних наук Степан Лукашик.

З його слів, ця "сокільницька" проблема нарешті вирішена, гроші є. Держава невдовзі  викупить ці землі в мешканців Сокільників.

"Що стосується передачі земель у постійне користування ДП «Міжнародний аеропорт "Львів", то розпорядженням голови ЛОДА ще 23 січня 2009 року у постійне користування Міжнародного аеропорту Львів передано площу 11,8747 га земель Сокільницької сільської ради Пустомитівського району - для продовження злітно-посадкової смуги. Видано Державний акт на право користування цією земельною ділянкою. А ухвалою Львівської міської ради від 16 лютого 2009 року державному підприємству "Міжнародний аеропорт "Львів" передано 2,3 га землі", - пояснив головний архітектор Львівської області Степан Лукашик.

zik.com.ua

Коментарі ()