Головне

Києву не вистачає коштів на організацію Євро-2012 - Черновецький

25.06.2009 21:05 272 0

Проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 може опинитися під загрозою за браком фінансування інфраструктурних проектів Києва. Про це повідомив київський міський голова Леонід Черновецький на нараді з питань підготовки Києва до Євро-2012 за участю Президента України, повідомляє УНІАН. 

"Євро-2012 може бути під загрозою, якщо тільки фінансування транспортної інфраструктури міста Києва залишиться в тому ж стані, як сьогодні. А тому, що з бюджету Києва до держбюджету було вилучено 7,5 млрд. грн., що приблизно половина всіх грошей, які були у нас у минулому році. Це катастрофа", - сказав він.

Мер Києва зазначив, що фінансування об`єктів дорожньої інфраструктури "практично на нулі".

Йдеться про Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, транспортну розв`язку на Московській площі, Червоноармійську лінію метрополітену, а також другу нитку головного каналізаційного колектора, без завершення будівництва якого неможливе введення в експлуатацію НСК "Олімпійський".

За словами Черновецького, на фінансування цих об`єктів в 2009 році необхідно 1 млрд. 130 млн. грн.

Мер Києва пропонує вирішити питання фінансування інфраструктурних проектів за рахунок зменшення цього року об`єму вилучення коштів з місцевого бюджету в державний.

Коментарі ()