Головне

Тимошенко не дала додаткових грошей на "Олімпійський"

22.06.2009 16:09 155 0

Уряд на своєму засіданні затвердив проект і титул реконструкції НСК "Олімпійський".

Про це повідомив міністр сім'ї молоді та спорту Юрій Павленко після засідання уряду.

"Повністю затверджено всі проектні частини реконструкції і будівництва нових споруд на НСК Олімпійський. Кошторисні показники затверджені на рівні, раніше затвердженого кошторису під час техніко-економічного обґрунтування - 2 млрд 114 млн гривень", - сказав міністр.

Він повідомив, що також ухвалено рішення, що у разі виникнення потреби кошторис може бути змінено.

Павленко наголосив, що "Олімпійський" "буде готовий в повній мірі відповідати вимогам УЄФА і буде відповідати класу "Еліт".

Також він повідомив, що експертна група на чолі з КРУ, куди входили також незалежні експерти та представники інших міністерств та відомств, протягом тижня детально перевірили як використання коштів так і проект кошторису і в цілому підтвердили ті цифри, які були закладені в проект урядового рішення.

Також, за його словами, КРУ рекомендувало змінити структуру реалізації цього проекту, а всі функції замовника реконструкції перенести з ДП Олімпіський безпосередньо на міністерство сім'ї, молоді та спорту і створити в структурі міністерства відповідний підрозділ.

Також він повідомив, що на засіданні прийнято постанову щодо створення спецпідрозділу КРУ, який буде здійснювати постійний аудит використання бюджетних коштів.

Коментуючи інформацію про те, що прем'єр Юлія Тимошенко кричала на нього під час минулого засідання уряду, він відповів:

"Була конструктивна і професійна розмова. Ніхто ні на кого не кричав, уряд ще раз підтвердив, що він є командою".

Відповідаючи на питання, чи просив він залучення додаткових коштів на проведення реконструкції, він сказав: "Я нічого ні у кого не просив"

Міністр також наголосив, що всі конфлікти і ситуації навколо реконструкції Олімпійського будуть врегульовані в інтересах держави.

Українська правда

Коментарі ()