Головне

Європейський інвестиційний Банк восени виділить додаткові 300 млн євро Україні

22.06.2009 09:22 143 0

Європейський інвестиційний Банк готовий розглянути і до кінця вересня-жовтня цього року ухвалити рішення про виділення Україні додаткових 300 мільйонів євро для реалізації конкретних проектів фіксування і кредитування в чотирьох українських містах, які готуються до Євро-2012.

Про це, за словами віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника, йдеться в офіційному листі від європейської фінансової інституції, - повідомляє прес-секретар віце-прем'єр-міністра.

Як повідомив віце-прем'єр, зараз сформована робоча група, готується перелік цих об'єктів Євро-2012, проходить спеціальна процедура прийняття рішення про державні гарантії.

"Попередньо до переліку таких проектів ми включили реалізацію будівництва терміналів у Львові і Донецьку, підготовку комунальних доріг, а також міського транспорту у чотирьох містах, які готуються до Євро-2012", - зазначив Васюник.

Також за словами віце-прем'єра, протягом наступного місяця завершиться тендерна процедура у Світовому банку із виділення 400 мільйонів доларів на будівництво і реконструкцію дороги Київ-Харків.

"Ця дорога є однією з ключових доріг Євро-2012. Я мав переговори з керівництвом Банку і прохав, щоб вони якомога швидше ухвалили рішення з тим, щоб ще цього року у будівельний сезон почалося будівництво цієї дороги", - додав І.Васюник.

Крім того, віце-прем'єр повідомив, що і Президент, і уряд займаються питанням спільно з Національним банком про відкриття окремих програм рефінансування через державні і недержавні банки, таких програм, як будівництво готелів і доріг.

За його словами, уряд свідомий того, що світова фінансова криза різко обмежила доступ до приватних інвестицій не тільки в Україну, а й в інші держави. І тому уряд оперативно приймає рішення для того, щоб забезпечити стабільне і повне фінансування першочергових об'єктів Євро-2012.

zik.com.ua

Коментарі ()