Головне

Тимошенко зірвала затвердження кошторису "Олімпійського"

19.06.2009 12:58 503 0
Уряд зірвав затвердження кошторису реконструкції НСК "Олімпійський". Питання виділення грошей на ремонт стадіону, який має прийняти фінальний матч Євро-2012 розглядалося на останньому засіданні Кабміну.

На ньому міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко запропонував збільшити проектну вартість реконструкції "Олімпійського" ще на 1 мільярд гривень. За розрахунками міністра, у загальному підсумку стадіон обійдеться державі у 3,2 мільярди, що вдвічі більше від первісного кошторису.

Однак прем'єр Юлія Тимошенко різко перервала доповідь Павленка, заборонивши говорити про додаткове фінансування, оскільки вартість реконструкції і так завищена на мільярд.

"Ви і так роздули кошторис реконструкції, ГоловКРУ вже готує свої висновки щодо цього. Я вам забороняю це і прошу навіть не заїкатися про додатковий мільярд, щоб не спровокувати скандал з УЄФА", - цитує слова Тимошенко джерело в уряді.

Павленко підтвердив факт непорозуміння з прем'єром на останньому засіданні Кабміну.

"Так, дискусія була, але кошторис ми не затвердили, оскільки незалежна експертна група на чолі з начальником ГоловКРУ Миколою Сивульським не встигла закінчити аналіз кошторису, тому що почали його з запізненням", - сказав міністр.

За словами Павленка, формально він запропонував збільшити кошторис, однак за цим "стоїть робота величенної групи людей із профільних міністерств та інших організацій".

Після непорозуміння в Кабміні у Мінсім'ї пройшла екстрена нарада за участю представників Головного контрольно-ревізійного управління.

За словами заступника голови КРУ Геннадія Дмитренка, оцінивши кошторис на реконструкцію НСК, вони рекомендували чиновникам профільних міністерств переробити бюджет реконструкції стадіону.

Дмитренко наголосив, що нині КРУ безпосередньо займається питанням перевірки кошторису "Олімпійського" і припустив, що після висновків ГоловКРУ кошторис буде не збільшений, як вимагають того у Мінсім'ї, а, навпаки, зменшений.

Нагадаємо, попередня вартість реконструкції "Олімпійського" становила 1,5 мільярда гривень, однак під кінець минулого року чиновники вперше заявили про нестачу грошей. Тоді попросили виділити з бюджету ще 600 мільйонів гривень. У квітні цього року Мінсім'ї попросило ще 700 мільйонів.

Для порівняння: новий стадіон у Донецьку на 50 тисяч місць був побудований за 1,5 мільярда гривень, а стадіон у Дніпропетровську на 34 тисячі місць - за 0,8 мільярда.

Дело

Коментарі ()