Головне

Литвин пообіцяв Харкову гроші на стадіон та аеропорт

17.06.2009 16:20 404 0
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє про готовність парламенту забезпечити на законодавчому рівні необхідне фінансування об`єктів у рамках підготовки українських міст до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Верховної Ради, про це спікер сказав в інтерв`ю журналістам у Харкові, де він перебував з одноденною робочою поїздкою.

"Все, що залежить від Верховної Ради для забезпечення належного фінансування з державного бюджету об`єктів Євро-2012, буде зроблено", - наголосив Литвин.

Він вважає за необхідне, зокрема, виділити кошти у межах 1,5 млрд. грн. для добудови стадіону та аеропорту у Харкові. За словами Литвина, це потрібно зробити до 30 листопада поточного року - дати, коли буде остаточно вирішено питання участі чотирьох міст України в чемпіонаті.

Під час відвідання стадіону "Металіст" голова Верховної Ради зазначив, що реконструкцією "забезпечений комплексний підхід, не буде проблем з безпекою людей, їх підвезенням, евакуацією та розміщенням".

"Зважаючи на шалені темпи роботи, яка робиться майже лише на ентузіазмі, виділення державних коштів для того, щоб чемпіонат відбувся, - питання особисто до мене та до виконавчої влади, - підкреслив Литвин. - Ці гроші можна знайти, зокрема і за рахунок рефінансування, а також зі стабілізаційного фонду, щоб це було не як подарунок або презентація на президентських виборах".

Коментарі ()