Головне

Суркіс відмовляється коментувати висловлювання польських політиків

13.06.2009 11:21 370 0

Українські міста, які боряться за право приймати матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року встигнуть вчасно виконати вимоги УЄФА.

Про це заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

"Всіма силами, всіма своїми можливостями я буду захищати статус і паритетності (проведення) цих змагань в Україні. Я вам відверто скажу, що мені вдалося це зробити в травні 13 числа на засіданні виконкому, ймовірно, в останній раз. Тому що довіра високого журі, моїх колег, членів виконкому (УЄФА), безумовно, не нескінченна", - сказав Суркіс журналістам у Донецьку в п'ятницю, підкресливши, що це було "останнім попередженням".

Він висловив переконання, що до крайнього терміну - 30 листопада "ми впораємося з усім не тільки на папері, але й у реальному житті, будучи при цьому реалістами і прагматикам".

При цьому Суркіс визнав, що проблеми з підготовкою до Євро-2012 в Україні дійсно існують.

"Якщо говорити об'єктивно, то проблем, дійсно, багато, в тому числі у Донецьку, але спільними зусиллями, діючи командно, ми зуміємо з ними впоратися. Я в цьому впевнений", - зазначив президент Федерації футболу України.

У ряді ЗМІ 10 червня з'явилася цитата з виступу міністра спорту Польщі Мирослава Джевецького про те, що президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов нібито заборгував підрядчику, що займається будівництвом стадіону "Донбас Арена" 70 мільйонів доларів.

ФК "Шахтар" спростував цю інформацію, висловивши надію, що "заява пана Джевецького - це непорозуміння, яке виникло внаслідок перекручених даних, наданих його несумлінними підлеглими".

"Я не хотів би коментувати іноді знущальницькі висловлювання та коментарі окремих політиків. Світ жорстокий, глобальний, і конкуренція диктує на сьогоднішній день деякі висловлювання, які не мають нічого спільного, в тому числі, і з намірами того ж Ріната Ахметова, який, я переконаний , не може бути злісним неплатником стосовно тих робіт, які вже проведені на стадіоні", - сказав Суркіс.

Він зазначив, що відкриття "Донбас Арени" 29 серпня і буде "оцінкою пана Джевецького, якщо він це говорив".

Террикон

Коментарі ()