Головне

Стадіон у Варшаві здадуть майже через 2 роки

09.06.2009 17:02 111 0

За раніше укладеною угодою між Національним Центром спорту та міжнародним консорціумом Alpine Bau Deutschland AG - Alpine Bau Gmbh - Alpine Construction Polska sp z o.o. - Hydrobudowa Polska SA - PBG SA, основний, другий, етап робіт з будівництва Національного стадіону у Варшаві має бути завершений до кінця квітня 2011 року, повідомляє 2012ua.net.

У вівторок, 9 червня, головним виконавцем робіт оприлюднено графік їх виконання, в якому враховані підземні та наземні роботи разом з фасадом, а також зовнішні праці з озеленення прилеглих територій, встановлення огорож та окремих павільйонів біля входу на територію стадіону.

Як повідомив голова Національного Центру Спорту Януш Кубіцкі, за недотримання термінів у ході робіт в перші два тижні передбачений штраф у розмірі 100 тисяч злотих за кожен день, а надалі сума фінансового покарання для генерального виконавця може збільшитися до 1 мільйона.

- Завершення всіх робіт заплановано на 30 квітня 2011 року, проте ми представили УЄФА дату 30 червня, - каже міністр спорту і тризму Польщі Мирослав Джевецький. - Тобто ми матимемо ще два тижні на виправлення недоліків, аби здати стадіону у 100-відсотковій готовності.

Наразі на ділянці майбутнього стадіону тривають підготовчі роботи для зведення фундаменту арени, роботи з якого розпочнуться вже 15 червня. Натомість відзначається, що найголовнішими роботами є висотні, оскількі вони мають відбуватися за добрих погодних умов, а всі інші можна виконувати за будь-якої погоди та температури повітря. Перший кран на будмайданчику з'явиться в середині липня.

Коментарі ()