Головне

Делегація Харкова знайомиться з підготовкою Познані до Євро-2012

09.06.2009 08:50 313 0

Делегація Харкова на чолі із заступником міського голови з питань організації Євро-2012 Віктором Христоєвим знайомиться з підготовкою до чемпіонату у польському місті Познань. Метою візиту українців до міста-побратима Харкова є обмін досвідом у сфері підготовки до турніру з польськими колегами, які займаються організацією ЧЄ-2012 у адміністративному центрі Великопольського воєводства РП, передає euro2012.ukrinform.ua з посиланням на РАР.

Виступаючи сьогодні у муніципалітеті Познані, В.Христоєв відзначив позитивну динаміку підготовки Харкова до єврофоруму. "Запевняю, що подолаємо усі труднощі і чудово організуємо турнір. Стадіон віддамо в експлуатацію 30 вересня цього року. У липні відкриємо футбольну академію з дев'ятьма полями і чотиризірковим готелем, в якому під час чемпіонату гостюватиме "родина УЄФА", - повідомив чиновник.

Інформуючи про підготовку міста до Євро-2012, заступник міського голови також сказав, що деякі інвестиції, наприклад, будівництво аеропорту, випереджають графік. "Єдиною нашою проблемою, на якій наголосив нам Мішель Платіні, це готельна база. Однак я цілком впевнений, що виконаємо усі вимоги, які ставить перед нами УЄФА у контексті готелів різного гатунку", - додав заступник міського голови Харкова.

В.Христоєв також нагадав, що Харків та Познань у листопаді 2008 року підписали спільну угоду й у рамках підготовки до ЧЄ-2012 тісно співпрацюють зі своїми містами-побратимами у Німеччині - Ганновером та Нюрнбергом, які вже мають досвід в організації мундіалю 2006 року.

Заступник міського голови Харкова відзначив багато схожого в обох містах. "У Познані, як і в Харкові, місцеві команди експлуатували стадіони, які перебували у стані модернізації. "Металіст", як і "Лех", у своїх чемпіонатах завоювали бронзові нагороди, а також добре виступили у Кубку УЄФА", - навів паралелі В.Христоєв.

На переконання харківського чиновника, потрібно розглянути питання авіаційного сполучення між Харковом та Познанню. "Це поглибило б наші культурні відносини, а також бізнес-контакти", - додав він.

Водночас, чиновник спілки "Познань Євро 2012" Збігнев Таларчик зазначив, що місто також запозичає досвід Харкова у підготовці до турніру. "З Харковом, який є нашим містом-побратимом, часто обмінюємось досвідом і здійснюємо взаємні візити", - констатував він.

Коментарі ()