Головне

Найвища стіна з габіонів у країнах СНД споруджена на дорозі в обхід донецького стадіону

08.06.2009 15:04 149 0

Найвищу в країнах СНД стіну з габіонів спорудили фахівці "Альткому" на дорозі в обхід стадіону "Донбас Арена" в Донецьку.

За словами заступника генерального директора фінансово-промислової групи Михайла Ковальова, ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком" успішно поєднало спорудження дороги і створення декоративних елементів. Кам'яні пороги з пішохідними доріжками й оглядовими майданчиками, які перевищують 10 метрів, виглядають дуже ефектно.

"Подібного немає на території країн СНД. Каміння спеціально завозилося з Луганської області, над його укладанням працювали 100 каменярів", - зазначив Михайло Ковальов.

Перші півтора кілометри нової дороги в обхід стадіону "Донбас Арена", які з'єднують проспект Миру і вулицю Байдукова, повністю готові. Чотирисмугова дорога першої категорії зможе пропускати 12 тисяч машин на добу. Рух поки що офіційно не відкритий, оскільки комунальні служби закінчують монтаж газопроводу, але автомобільний потік дорога прийме вже у червні.

Габіони - це сталевий каркас, коробка із сітки, яка наповнюється бутовим каменем. Таким чином, будівельники захистили дорожнє узбіччя від руйнування грунту.

ukrinform.ua

Коментарі ()