Головне

Витрати на "Олімпійський" цього року збільшать ще на 800 мільйонів

04.06.2009 19:35 101 0

На реконструкцію НСК "Олімпійський" витрачено 325 мільйонів гривень і ще 800 мільйонів гривень передбачено витратити до кінця поточного року.

Про це заявив міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

"Загалом за весь час минулого року і цього року реконструкції НСК "Олімпійський" освоєно 315 мільйонів гривень. Передбачається, що цього року буде освоєно 800 мільйонів гривень", - зазначив міністр.

Павленко не назвав остаточну кошторисну вартість робіт з реконструкції стадіону, зазначивши, що вона буде названа після затвердження урядом 10 червня.

Він також підкреслив, що кошторис реконструкції збільшиться у зв'язку із зростанням курсу євро та збільшення обсягів робіт по проекту.

"Техніко-економічне обгрунтування розраховувалися 6,87 за курсом євро до гривні на той час, а сьогоднішній розрахунок - 10,04. А ще інфляція...", - додав міністр.

Кошти (800 мільйонів) передбачені державним бюджетом за програмою Євро-2012 і будуть виділятися із стабілізаційного фонду.

Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону згідно із концептуальним проектом, затвердженим урядом, становить 2,114 млрд. грн., з яких будівельно-монтажні роботи становлять 1,398 млрд. грн.

Генеральним підрядником робіт виступає холдингова компанія "Київміськбуд".

Після введення в експлуатацію стадіону у червні 2011 року НСК "Олімпійський" отримає статус стадіону категорії "еліт".

epravda.com.ua

Коментарі ()