Головне

Суркіс просить Ющенко розібратися з владою Одеси та Дніпропетровська, що поламала "хиткі місточки"

03.06.2009 18:57 272 0

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс попросив президента України Віктора Ющенка вплинути на керівництво Одеси і Дніпропетровська, щоб вони припинити дискусії з приводу рішення УЄФА по містам-господарям Євро-2012, повідомляє УНІАН.

За словами президента ФФУ, неадекватна реакція керівництва Одеси та Дніпропетровська "не просто дивує УЄФА, а й негативно впливає на ставлення до чотирьох міст-господарів".

"Враховуючи негативний вплив на імідж держави, прошу вище керівництво в особі Президента України негайно втрутитися і вплинути на місцеву владу Дніпропетровська і Одеси", - сказав Суркіс.

Він зазначив, що заяви з приводу оскарження і незгоди з рішенням УЄФА "остаточно зруйнували останні хиткі місточки, які давали надію на отримання цими містами Євро-2012".

Суркіс зазначив, що будь-які повідомлення в українських ЗМІ з приводу Євро-2012, в тому числі й негативного змісту, "вже наступного дня лежать на столі президента УЄФА Мішеля Платіні"

Григорій Суркіс підкреслив, що УЄФА лякає не об'єм робіт, які потрібно виконати в Україні, а нездатність управлінських команд реалізувати розроблені плани і проекти.

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник також звернув увагу на некоректну поведінку керівництва двох міст, що втратили право приймати ігри Євро-2012. За його словами, "це потрібно припинити, бо продовження матиме негативний вплив, навіть якщо ми все виконаємо до 30 листопада".

У свою чергу, Віктор Ющенко зауважив, що йому "прикро й боляче коментувати таку реакцію з Одеси й Дніпропетровська". Президент наголосив, що визначення міст-господарів Євро-2012 є виключною компетенцією УЄФА, і українська влада не мала жодного впливу на цю організацію.

Коментарі ()