Головне

Львівська залізниця відкрила регулярне сполучення з Краковом і Вроцлавом

01.06.2009 15:50 141 0

У неділю, 31 травня, близько півночі з львівського двірця вирушив перший потяг до Кракова та Вроцлава. Відтепер цей рейс стане щоденним зі Львова та Вроцлава.

Як зауважив начальник Львівської залізниці Михайло Мостовий, цей проект українські та польські залізничники реалізували, зважаючи на наближення Євро-2012, адже на той час залізничники чекають суттєвого зростання пасажиропотоків.

"Зараз ми починаємо з трьох вагонів, а наступного року сподіваємося, вже буде п`ять. А до 2012 року ми будемо готові випускати в дорогу повноцінні состави" - сказав начальник ЛЗ.

Окрім того, Мостовий зауважив, що час перебування в дорозі буде скорочено завдяки застосуванню пристрою для автоматичної заміни колісних пар. "Замість двох годин заміна коліс триватиме 20 хвилин. На прикордонно-митні процедури витрачатимуть по пів години на кожному з боків кордону" - зауважив він.

Натомість голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник підкреслив, що крок який зробила Львівська залізниця, це не просто відкриття нового маршруту, а якісно новий крок уперед, бо застосовано як новітні технічні засоби, так і вищий рівень послуг. "Це наближення України до Європи" - наголосив голова Львівської облради.

portal.lviv.ua

Коментарі ()