Головне

Львів - символ України, тому ми й виграли - Садовий

20.05.2009 15:37 201 0

"Львів, як ми бачимо після робочої наради УЄФА в Бухаресті, має найбільше питань з підготовки ДП "Міжнародний аеропорт Львів". До 30 липня держава має визначитися із напрямком фінансування робіт щодо будівництва нового терміналу аеропорту. Міністр транспорту України запевнив, що всі терміни, виставлені УЄФА з будівництва нового терміналу, будуть дотримані", - наголосив 20 травня під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер зазначив, що фінансування може бути у межах створення концесії, в крайньому випадку - державне фінансування: "Терміни дуже жорсткі, Уряд дав свої гарантії. Львівська міська рада максимально сприятиме щодо видачі дозвільних документів, рішень сесії ЛМР стосовно земельних питань, передачі майнових прав, з нашої сторони все максимально зроблено".

Садовий додав, що реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту триває, незважаючи на те, що держава не виділила на ці роботи жодної гривні: "Підрядники працюють більше місяця, і не отримали жодної копійки, якщо вартість робіт по смузі становить близько 850 млн грн, їм оплачено десть 10-15%. Щодо оплати робіт по стадіону, то коли ми підписували угоду з "Азовінтексом" було обумовлено, що вони до 50 млн грн робіт виконують за власний кошт. Сьогодні немає великих заборгованостей. Цього тижня ми перерахуємо 2 млн грн".

Він також зазначив, що інших суттєвих зауважень до Львова не було. "Було запитання щодо підтвердження фінансування по стадіону до Євро-2012. На сьогодні ми випускаємо облігації на 300 млн грн, 15 травня було розміщено офіційну інформацію, їх можна буде впроваджувати у життя з 29 травня. Сьогодні ведуться перемовини з банками стосовно викупу облігацій, ліквідність їх становить 20% у рік, термін розміщення 5 років".

Щодо готелів, то А.Садовий зазначив, що Львову браку 200 п'ятизіркових номерів: "Ці номери ми забезпечимо, зараз тривають реконструкції у готелях".

Відносно транспортної інфраструктури міста, то німецька компанія PTV розробляє транспортну схему міста Львова: "Вони завершують ТЕО для трамвайної колії на Сихів і до стадіону, це ми маємо зробити до 2012 року. Сьогодні відбувається нарада в Мінекономіки, де ми ставимо питання відносно коштів для реконструкції доріг. Сума, яку попередньо озвучено, 1,1 млрд грн, 50% - державні кошти. Нарада наступного тижня в Уряді і приїзд прем'єр-міністра до Львова дадуть ясність щодо цього питання, так і питання цілодобового водопостачання, на забезпечення якого нам потрібно 191 млн грн".

zaxid.net

Коментарі ()