Головне

У Кам'янці-Подільському стартував чемпіонат України з повітроплавання. ФОТО

20.05.2009 12:46 375 0

18 травня у Кам'янці-Подільському вечірнім вільним польотом над Старим містом та Старою фортецею урочисто відкрили чемпіонат України з повітроплавання.

Змагання повітряних куль триватимуть до 24 травня 2009 року, у них берее участь 16 екіпажів з Києва, Феодосії, Дніпропетровська, Кам'янця-Подільського. Через фінансові труднощі на чемпіонат вибратися змогли не всі: повітроплавання - спорт недешевий. Ближче до вихідних очікують на іноземних гостей: на Поділля прибуває повітроплавець з ОАЕ на власній кулі арабського шейха.

19 травня, незважаючи на несприятливі погодні умови (пориви вітру перевищували безпечні 5 м/с), розпочалися перші спортивні польоти. Кулі стартували з поля біля села Кадиївка, а далі вітер ніс їх над пригородами Кам'янця-Подільського на північний захід. Під час годинного польоту пілоти повинні виконати три завдання. Одне на точність (куля мала пролетіти над певним перехрестям доріг), друге на швидкість (3 км шляху потрібно було подолати з максимальною швидкістю) і, нарешті, третє, так званий "кут", на вміння управляти велетенським аеростатом (потрібно було приземлитися під найбільш гострим кутом до точки старту).

Змагання відбуватиуться щоранку та щовечора.

Фото автора

Коментарі ()