Головне

Суркіс пояснив Дніпропетровську і Одесі, чому вони профукали Євро-2012

19.05.2009 16:59 338 0
Керівництво Дніпропетровська і Одеси профукало проведення чемпіонату Європи 2012 року. Про це 19 травня під час прес-конференції у Києві заявив президент федерації футболу України Григорій Суркіс.

За його словами, своїми безвідповідальними заявами офіційні особи Дніпропетровська та Одеси навмисно дезорієнтують широку громадську думку, при цьому завдаючи удару по репутації країни в очах УЄФА та міжнародної спільноти.

"Скажу відверто, що я не просто шокований, тим, яким чином сьогодні себе поводять представники Одеси та Дніпропетровська. Я констатую той факт, що президент УЄФА Мішель Платіні фактично не сумнівався у тому, що Одеса та Дніпропетровськ будуть віддані турніру та відстоюванню Україною права отримання Євро-2012. Але у нас все догори ногами", - наводить слова Суркіса кореспондент "Чемпіона".

На думку керівника ФФУ, треба вміти гідно програвати, не втрачаючи обличчя. Як вважає Суркіс, замість цього дніпропетровські та одеські начальники опустилися до пересмикування очевидних фактів, таврування непричетних до їх поразки суб'єктів.

"Мені незрозуміла ця істерика, яка лунає із кабінетів чиновників Дніпропетровська та Одеси в силу об'єктивних причин виключення цих міст зі списку міст-господарів Євро-2012", - додав він.

Суркіс також наголосив, що якби Україна не мала особливі умови через його членство у виконкомі УЄФА, катастрофа для України наступила би набагато швидше.  

На думку влади Одеси та Дніпропетровська, сказав Суркіс, "винні всі: прем'єр-міністр, президент, віце-прем'єр і, безумовно, винен Суркіс - президент Федерації, яки, бачите, перемістив свої інтереси з Дніпропетровська у Харків".

"Заявляю, що я не збираюся ні перед ким виправдовуватися", - підсумував президент ФФУ.

Коментарі ()